Tävlingsinfo

 

Här har vi försökt att samla det mesta som du som ska tävla behöver veta inför starten. Saknar nu något, så tveka inte att kontakta oss via formuläret längre ned på sidan!

PM

PM är ett dokument som sammanställer allt du behöver veta om loppet du ska delta i.
Ladda gärna ner det och läs igenom det ordentligt!

PM BOCKSTENSTUREN 2019

Frågor & Svar

Anmälan på hemsidan

Anmälan till Bockstensturen 2020 är öppen. Du hittar anmälningslänkar på startsidan eller under respektive lopp. Välkommen med din anmälan!

 

Efteranmälan

Info kommer!

Notera att max antal deltagare fördelat över alla lopp är 2000 cyklister!

 

Mässområde

Sekretariatet finner du i Societetsparken vid Varbergs Fästning som är målområdet för Bockstensturens alla lopp. Här finns även servering, cykelservice och en cykel- och tillbehörsmässa med diverse försäljning.

PM - Sammanfattar allt du behöver veta

PM som innehåller viktig information läggs ut här på hemsidan senast tre veckor innan loppet. Dokumentet sammanfattar allt som är viktigt inför loppet.

Gå in på hemsidan senast dagen innan och läs igenom det! Vi har inga utskrifter av dokumentet och det medföljer heller inte i ditt startkuvert. Du hittar PM här.

Startkuvert - Allt som behövs för loppet

Startkuvert hämtas ut i sekretariatet som ligger i Societetshuset i Societetsparken. Startkuvert kan hämtas på fredagen 18.00 – 21.00 eller på BST-dagen 08.00 – 10.45. Du hämtar ut ditt kuvert genom att uppge startnummer som anslås utanför Sekretariatet.

Kontrollera gärna att startnumret är detsamma på rygg- och cykelskylt. Skriv gärna namn och telefonnummer till någon vi

kan kontakta vid en eventuell olycka på baksidan av ryggskylten.

Regler och Förhållningssätt
  • Svenska Cykelförbundets tävlingsregler TR 1, TR 4 och TR 12 samt vanliga trafikregler gäller under hela arrangemanget.

  • Allt deltagande sker på egen risk!
  • All nedskräpning i naturen är förbjuden enligt lag (upp till 1000kr i böter). Skräp kan slängas vid depåerna. Skräpzon.

Tidtagning

Tidtagning sker med Chip. Chipet sitter på din cykelskylt som du får i ditt startkuvert. Det är viktigt att du har chip och nummerlapp
med dig hela vägen till mål!

Preliminära Starttider för alla lopp

 

Ej klart      Lilla BST   

Ej klart      BST50 Tävling Ungdom & Motion   

Ej klart      BST25 Tävling Ungdom & Motion   

Ej klart      BST100 Tävling/Motion

Ej klart      BST75 Motion 

Var noga med att ställa er i rätt startfålla. Startfållorna öppnar en timme innan start!

    

Insläpp i startfållorna

Du skall vara i din fålla senast 15 minuter före start. Din fålla finns noterad på din cykelskylt samt framgår av startlistan som finns i Sekretariatet. Fållorna öppnas 1 timme före respektive start.

Banmarkering

Banan är skyltad med orange pilar på låga stolpar samt plastband och kalk på marken. Delningar mellan de olika loppen är skyltade
extra tydligt. Kom ihåg att Du själv ansvarar för att åka rätt! Vid de flesta vägkorsningar finns flaggvakter vars anvisningar skall följas.
Kom dock ihåg att flaggvakterna finns där för din säkerhet, inte för att visa vägen! Längst bak i PM:et hittar du olika symboler som används utmed banan.

Bandelningar

Kör du någon av de kortare distanserna ber vi dig vara uppmärksam på delningar som sker vid några tillfällen:

  • BST75 efter 32 km och efter 50 km (utförsbacke)
  • BST50 efter 18 km
  • BST25 efter 6 km och 12 km

 

Energidepåer utmed banan

Under din cykeltur passerar du med jämna intervall energidepåer. Passa på att pausa lite samtidigt som du kan fylla på energin i
kroppen med t.ex. Enervit-dryck, vatten, bullar, bananer, punschpraliner, saltgurka och på vissa depåer kaffe.

 

Energidepå
(distans i km från start)
BST 100kmBST 75kmBST 50kmBST 25km
Golfbanan      20 (vätska) 
Åkulla2828--
Åkulla 24540--
Nackestugan65---
Korndals gård785331-
Varbergs MTB:s klubbstuga93684323

 

Sjukvård och brytbilar

Utmed banan finns Rödakorsetgrupper och mc-ordonnanser. Tävlingsläkare finns vid start och mål. Vid akutfall larma SOS annars nås säkerhetsansvarig på nummer 0703-372210 och rödakorset på 0709-134772.

Tvingas du bryta kan du ta dig till någon av depåerna och meddela att du behöver transport. Snabbast är dock att själv cykla någon av de större vägarna tillbaka till Varberg. Telefonnummer till brytbil är 0761 25 77 13.

Alla viktiga nummer finns tryckta på din rygglapp!

Skriv tel.nr till närmast anhörig på baksidan av din rygglapp!

Maxtid på banan

Det finns en begränsning på hur länge man kan vara ute på banan. Tiderna är anpassade så att hänsyn är tagen till dåligt väder. Sista passering vid Nackestugan (depå 3) är klockan 15:45, vid Korndals gård (depå 4) klockan 17.00 och vid Varbergs MTB:s klubbstuga (depå 5) klockan 18.00. För BST30 och BST50 gäller att på givna tider kommer funktionärer vid Apelvikshöjds kyrka (4 km före mål) att anvisa återstående cyklister en lättare sträckning in till mål.

Målgång

Alla som gå i mål belönas med en medalj! Det finns dricka, praliner och melon direkt efter målgång. I mattältet serveras dessutom en pastarätt. Din nummerlapp är din matbiljett!

Medaljer delas ut till alla som fullföljer. I BST100 utdelas guldmedalj till de hundra första i tävlingsklass

Massage efter målgång

Gratis massage finns att få i målområdet mellan 12.30 – 17.30. Massörerna tar hand om så många de hinner under denna period
(ca 10 – 15 min per person). Det finns alltså ingen garanti att du får massage även om du har ställt dig i kö före 17.30.

Omklädningsrum och duschar

Omklädningsrum och dusch finns på Simstadion. Omklädningsrummen är öppna mellan 08.00 – 19.00. Simstadion ligger mittemot Startfållorna. Extra omklädningsrum: Varbergs Idrottshall (se kartan), öppen 12.00 - 19.00.

Cykeltvätt

Möjlighet att tvätta cykeln finns vid södra fästningshörnan.

Resultat efter slutfört lopp

Preliminära resultat anslås fortlöpande under dagen på informationstavlan i målområdet. Preliminära resultat kommer även att uppdateras på vår hemsida www.bockstensturen.nu kontinuerligt samt i vår app (Mika Timing)

 Slutresultaten läggs snarast efter loppet ut på www.bockstensturen.nu och på www.langloppscupen.com.

Prisutdelning

Prisutdelning sker i Societetsparken. Prisutdelning för ungdomar startar klockan 14.30 och prisutdelning för BST 100km startar 16.00. Prisutdelning sker endast för tävlingsklasser!

Tävlingslicens

Årslicens är obligatorisk i tävlingsklasserna. Engångslicens är giltigt i sport- och i ungdomsklasserna. Engångslicens kan köpas för 260kr vid anmälan eller i sekretariatet. Det krävs ingen licens i motionsklasserna!

Spurtpriser för Dam Elit och Herr Elit

Ett spurtpris vid 44km (Åkulla 2) och ett spurtpris vid 65km (Nackhestugan) till den första Dam Elit och Herr Elit som också går i mål.

Langning för tävlande

Fri langning av dryck, föda och glasögon.
OBS! Det är förbjudet att med MC följa cyklisterna på banan. Langning få inte ske inom depåområdet.

Teknisk Zon för tävlande

Det finns tekniska zoner utmärkta i anslutning till varje depå. Här får du innan loppet lägga ut verktyg och komponenter till din cykel. Reservdelar och verktyg för reparationer måste hållas inom zonen. Tillåten teknisk assistans innebär byte eller reparation av del på cykel undantaget ramen. Byte av cykel är inte tillåtet och cyklisten måste korsa mållinjen med samma cykelnummerskylt han/hon hade vid start. Reparationer och utbyte av delar får utföras av den tävlande, hans lagkamrat eller lagets/föreningens mekaniker eller arrangörens neutrala mekaniker.

Seedning

Seedning sker enligt Långloppscupens regler. Tilldelad fålla finns angivet i startlistan samt på rygg- och cykelskylt. Läs mer om seedningsregler under rubriken Seedningsregler på www.langloppscupen.se. Observera att seedning endast gäller för tävlingsklasser. Herrar utan resultat i Långloppscupen kan i solklara fall få subjektiv seedning ifrån respektive lopps arrangör genom att ange detta i anmälan vid anmälningstillfället, men inte på plats på tävlingsdagen.

Kommissarie/Jury
Namntelefonnummer
Chefskommissarie
Kommissarie
Kommissarie
TävlingsledareEmil Hedrén 0703-14 70 57

 

Kvarglömt

Skicka e-post till info@bockstensturen.nu.

Försäkringar vid våra lopp

 

Det försäkringsskydd som via arrangörens tävlingsavgifter till Svenska Cykelförbundet ingår i årslicens, engångslicens (tävlingsklass) och anmälningsavgift (motionsklass), är begränsat.

Försäkringens omfattning är likvärdig oavsett om du deltar med årslicens, engångslicens eller som motionär under våra arrangemang.

Här kan du läsa mer om aktuell försäkring: Svenska Cykelförbundets idrottsförsäkring/cykel

Två kompletterande försäkringar för dig som motions idrottar är Startklar och Folksams motionsloppsförsäkring. Du får tillbaka anmälningsavgiften om du missar lopp/tävling på grund av skada eller sjukdom, dessutom ingår olycksfallsförsäkring. Försäkringarna gäller under ett år.

Läs mer på hemsidorna: Startklar och Folksams motionsloppsförsäkring

Det kan finnas anledning att se över sitt försäkringsskydd och eventuellt komplettera med ytterligare försäkringar. Oavsett om du har årslicens, engångslicens eller åker i motionsklass är din cykel inte försäkrad. Vissa försäkringsbolag har en begränsad cykelförsäkring inbakad i hemförsäkringen och hos några bolag går det att lösa en tilläggsförsäkring om du har en dyr cykel.

En mer omfattande, privat olycksfallsförsäkring är också ett bra sätt att säkerställa tryggheten om olyckan skulle vara framme.

Kontakta oss

Hittar du inte svaret på det du undrar över?  Eller har du några frågor om Bockstensturen?
Gör det här!

4 + 9 =

Vår adress
Varbergs MTB

Frodes gränd 4
43231  Varberg

 

Övrigt
Bankgiro: 5699-0195
Organisationsnummer:
849600-8445