Tävlingsinfo

Här har vi försökt att samla det mesta som du som ska tävla behöver veta inför starten. Saknar nu något, så tveka inte att kontakta oss via formuläret längre ned på sidan!

PM

PM är ett dokument som sammanställer allt du behöver veta om loppet du ska delta i.
Ladda gärna ner det och läs igenom det ordentligt!

Preliminärt PM läggs upp senast tre veckor innan loppet.

Frågor & Svar

Anmälan på hemsidan

Ordinarie anmälan på hemsidan är öppen till och med lördagen den 24 augusti. Du kan, mot en extra avgift, göra en efteranmälan i mån av plats.

Notera att max antal deltagare fördelat över alla lopp är 2000 cyklister!

 

Efteranmälan

Efteranmälan går att göra online via menyn på hemsidan från måndagen den 26 augusti klockan 12.00 och fram till torsdagen den 29 augusti klockan 24.00.

Vid efteranmälan online fås inget startnummer direkt utan det får man kolla upp på en lista i Sekretariatet innan man hämtar sitt Startkuvert. 
Efteranmälningsavgiften är förhöjd med 200kr.

Det går också bra att anmäla sig på plats i Sekretariatet i målområdet under fredagen den 30/8 kl. 18:00 – 21:00 och under lördagen den 31/8 kl. 08:00 – 09:30.  Vi tar inte kort, men det går att använda Swish på nummer 123 593 55 98.

Lilla BST! Kostnad 50kr betalas med swish. Anmälan i Sekretariatet fredag 18.00 – 21.00 och på lördagen vid simstadion 08.00 – 09.30

Notera att max antal deltagare fördelat över alla lopp är 2000 cyklister!

 

Mässområde

Sekretariatet finner du i Societetsparken vid Varbergs Fästning som är målområdet för Bockstensturens alla lopp. Här finns även servering, cykelservice och en cykel- och tillbehörsmässa med diverse försäljning.

PM - Sammanfattar allt du behöver veta

PM som innehåller viktig information läggs ut här på hemsidan senast tre veckor innan loppet. Dokumentet sammanfattar allt som är viktigt inför loppet.

Gå in på hemsidan senast dagen innan och läs igenom det! Vi har inga utskrifter av dokumentet och det medföljer heller inte i ditt startkuvert. Du hittar PM här.

Startkuvert - Allt som behövs för loppet

Startkuvert hämtas ut i sekretariatet som ligger i Societetshuset i Societetsparken. Startkuvert kan hämtas på fredagen 18.00 – 21.00 eller på BST-dagen 08.00 – 09.45. Du hämtar ut ditt kuvert genom att uppge startnummer som anslås utanför Sekretariatet.

Kontrollera gärna att startnumret är detsamma på rygg- och cykelskylt. Skriv gärna namn och telefonnummer till någon vi
kan kontakta vid en eventuell olycka på baksidan av ryggskylten.

Regler och Förhållningssätt
  • Svenska Cykelförbundets tävlingsregler TR 1, TR 4 och TR 12 samt vanliga trafikregler gäller under hela arrangemanget!
  • Allt deltagande sker på egen risk!
  • All nedskräpning i naturen är förbjuden! Sopsäckar för skräp finns vid varje depå.
Tidtagning

Tidtagning sker med Chip. Chipet sitter på din cykelskylt som du får i ditt startkuvert. Det är viktigt att du har chip och nummerlapp
med dig hela vägen till mål!

Preliminäta Starttider för alla lopp

Det är goda förutsättningar under ett antal kilometer efter start att hitta
en bra position så stressa inte! Ta det lugnt ut genom Varberg då det är trångt samt att det förekommer en del hinder såsom t.ex. trottoarkanter, parkerade fordon och avsmalnande partier.

Nytt för i år är att vi delar upp starten i 4 omgångar

Starttider för alla lopp:

Tid
Lopp
Vilken fålla?
Fållan öppnar
9.20 Lilla BST - -
10.30 BST 30 Mer info kommer! Mer info kommer!
10.00 BST 50
11.30  & BST 75 Tävling & BST 75 Motion
11.00 Bst 100 Tävling Bst 100 Motion 

Observera att alla cyklister blir diskade vid tidigare start, så var noga med att starta i rätt startfålla!
    

Insläpp i startfållorna

Du skall vara i din fålla senast 15 minuter före start. Din fålla finns noterad på din cykelskylt samt framgår av startlistan som finns i Sekretariatet. Fållorna öppnas 1 timme före respektive start.

Banmarkering

Banan är skyltad med orange pilar på låga stolpar samt plastband och kalk på marken. Delningar mellan de olika loppen är skyltade
extra tydligt. Kom ihåg att Du själv ansvarar för att åka rätt! Vid de flesta vägkorsningar finns flaggvakter vars anvisningar skall följas.
Kom dock ihåg att flaggvakterna finns där för din säkerhet, inte för att visa vägen! Längst bak i PM:et hittar du olika symboler som används utmed banan.

Bandelningar

Kör du någon av de kortare distanserna ber vi dig vara uppmärksam på delningar som sker vid några tillfällen:

  • BST 75 efter 32 km och efter 49,5 km (utförsbacke)
  • BST 50 efter 16,5 km
  • BST 30 efter 8 km
Energidepåer utmed banan

Under din cykeltur passerar du med jämna intervall energidepåer. Passa på att pausa lite samtidigt som du kan fylla på energin i
kroppen med t.ex. Enervit-dryck, vatten, bullar, bananer, punschpraliner, saltgurka och på vissa depåer kaffe.

 

Energidepå
(distans i km från start)
BST 100km BST 75km BST 50km BST 30km
Golfbanan     18(vätska)  
Åkulla 26,8 26,8 - -
Åkulla 2 44,1 39,1 - -
Nackestugan 64,9 - - -
Korndals gård 77,5 52 27,5 -
Varbergs MTB:s klubbstuga 93,3 68,3 43,5 22,5

 

Sjukvård och brytbilar

Utmed banan finns Rödakorsetgrupper och mc-ordonnanser. Tävlingsläkare finns vid start och mål. Vid akutfall larma SOS annars nås säkerhetsansvarig på nummer 0703-372210 och rödakorset på 0709-134772.

Tvingas du bryta kan du ta dig till någon av depåerna och meddela att du behöver transport. Snabbast är dock att själv cykla någon av de större vägarna tillbaka till Varberg. Telefonnummer till brytbil är 0761 25 77 13.

Alla viktiga nummer finns tryckta på din rygglapp!

Skriv tel.nr till närmast anhörig på baksidan av din rygglapp!

Maxtid på banan

Det finns en begränsning på hur länge man kan vara ute på banan. Tiderna är anpassade så att hänsyn är tagen till dåligt väder. Sista passering vid Nackestugan (depå 3) är klockan 16,00, vid Korndals gård (depå 4) klockan 17.15 och vid Varbergs MTB:s klubbstuga (depå 5) klockan 18.15. För BST30 och BST50 gäller att på givna tider kommer funktionärer vid Apelvikshöjds kyrka (4 km före mål) att anvisa återstående cyklister en lättare sträckning in till mål.

Målgång

Alla som gå i mål belönas med en medalj! Det finns dricka, praliner och melon direkt efter målgång. I mattältet serveras dessutom en pastarätt. Din nummerlapp är din matbiljett!

Medaljer delas ut till alla som fullföljer. I BST100 utdelas guldmedalj till de hundra första i tävlingsklass

Massage efter målgång

Gratis massage finns att få i målområdet mellan 12.30 – 17.30. Massörerna tar hand om så många de hinner under denna period
(ca 10 – 15 min per person). Det finns alltså ingen garanti att du får massage även om du har ställt dig i kö före 17.30.

Omklädningsrum och duschar

Omklädningsrum och dusch finns på Simstadion. Omklädningsrummen är öppna mellan 07.00 – 19.00. Simstadion ligger mittemot Startfållorna. Extra omklädningsrum finns i Varbergs Idrottshall (se karta), öppen 12.00 - 19.00.

Cykeltvätt

Möjlighet att tvätta cykeln finns vid södra fästningshörnan. Boende på Apelviken har möjlighet att tvätta på Campingen

Resultat efter slutfört lopp

Preliminära resultat anslås fortlöpande under dagen på informationstavlan i målområdet. Preliminära resultat kommer även att uppdateras på vår hemsida www.bockstensturen.nu kontinuerligt under BST-dagen. Slutresultaten läggs snarast efter loppet ut på www.bockstensturen.nu och på www.langloppscupen.se.

Prisutdelning

Prisutdelning sker i Societetsparken. Prisutdelning för ungdomar startar klockan 14.30 och prisutdelning för BST 100km startar 16.00. Prisutdelning sker endast för tävlingsklasser!

Tävlingslicens

Årslicens är obligatorisk i tävlingsklasserna. Engångslicens är giltigt i sport- och i ungdomsklasserna. Engångslicens kan köpas för 200
kr vid anmälan eller i sekretariatet. Det krävs ingen licens i motionsklasserna!

Spurtpriser för Dam Elit och Herr Elit

Ett spurtpris vid 44km (Åkulla 2) och ett spurtpris vid 65km (Nackhestugan) till den första Dam Elit och Herr Elit som också går i mål.

Langning för tävlande

Fri langning av dryck, föda och glasögon.
OBS! Det är förbjudet att med MC följa cyklisterna på banan. Langning få inte ske inom depåområdet.

Teknisk Zon för tävlande

Det finns tekniska zoner utmärkta i anslutning till varje depå. Här får du innan loppet lägga ut verktyg och komponenter till din cykel. Reservdelar och verktyg för reparationer måste hållas inom zonen. Tillåten teknisk assistans innebär byte eller reparation av del på cykel undantaget ramen. Byte av cykel är inte tillåtet och cyklisten måste korsa mållinjen med samma cykelnummerskylt han/hon hade vid start. Reparationer och utbyte av delar får utföras av den tävlande, hans lagkamrat eller lagets/föreningens mekaniker eller arrangörens neutrala mekaniker.

Seedning

Seedning sker enligt Långloppscupens regler. Tilldelad fålla finns angivet i startlistan samt på rygg- och cykelskylt. Läs mer om seedningsregler på Långloppscupens hemsida. Observera att seedning endast gäller för tävlingsklasser.

Kommissarie/Jury
  Namn Telefonnummer
Chefskommissarie    
Kommissarie    
Tävlingsledare    
Kvarglömt

Skicka e-post till info@bockstensturen.nu.

Försäkringar vid våra lopp

 

Det försäkringsskydd som via arrangörens tävlingsavgifter till Svenska Cykelförbundet ingår i  årslicens, engångslicens (tävlingsklass) och anmälningsavgift (motionsklass), är begränsat. Försäkringens  omfattning skiljer sig även åt om du har årslicens hos Svenska Cykelförbundet eller om du deltar med  engångslicens och som motionär.
Här kan du läsa mer om aktuell försäkring: Svenska Cykelförbundets idrottsförsäkring    

En kompletterande försäkring för dig som motionsidrottar är Folksams Motionsloppsförsäkring. Du får tillbaka  anmälningsavgiften om du missar lopp/tävling på grund av skada eller sjukdom, dessutom ingår en  olycksfallsförsäkring. 
Läs mer på Folksams hemsida: Folksams motionsloppsförsäkring

Det kan finnas anledning att se över sitt försäkringsskydd och eventuellt komplettera med ytterligare  försäkringar. Oavsett om du har årslicens, engångslicens eller åker i motionsklass är din cykel inte försäkrad.  Vissa försäkringsbolag har en begränsad cykelförsäkring inbakad i hemförsäkringen och hos några bolag går det  att lösa en tilläggsförsäkring om du har en dyr cykel.   En mer omfattande, privat olycksfallsförsäkring är också ett bra sätt att säkerställa tryggheten om olyckan  skulle vara framme.

Kontakta oss

Hittar du inte svaret på det du undrar över?  Eller har du några frågor om Bockstensturen?
Gör det här!

11 + 6 =

Vår adress
Varbergs MTB

Frodes gränd 4
43231  Varberg

 

Övrigt
Bankgiro: 5699-0195
Organisationsnummer:
849600-8445