BST 25km – ”Kvarten”


Denna sida innehåller information om hur banan ser ut. Letar du efter mer generell information såsom starttid m.m. ska du gå till sidan 
“Frågor & Svar”.

TIll anmälan!

Framförallt är BST25 till för motionärer och nybörjare men också för barn och ungdomar från 11 år. För yngre krävs att vuxen med en viss MTB-vana cyklar med.

Banbeskrivning 

Starten sker tidig förmiddag från de östra delarna av stan, då stora byggnadsprojekt pågår runt om i hela Varberg. Banan cirkulerar kring startplatsen i några goa kilometrar innan första och faktiskt enda riktiga motlutet tar vid. På toppen av backen syns Våga, Varbergs nya vatten-”torn” som ska stå färdigt om några år. Vi tar oss vidare ut i slättlandskapet med blandat underlag såsom små grus- och asfaltvägar samt grässtigar.

Med 15 km kvar tar vi oss an ett längre stigparti som låter oss slingra fram i skogen under några sköna kilometrar. Nu är vi också ute på samma bana som övriga BST-sträckor. Innan vi tar oss an Varberg MTB:s spårområde avverkas några kilometer på grus- och asfalt genom Vareborgs jordgubbslandskap.

I skön MTB-terräng trampar vi några kilometrar innan vi når depån vid Varberg MTB:s klubbstuga. När nu ca 8 km återstår till mål gäller bland annat mtb-spår, liten överraskning och motionsspår och grusstigar ner mot havet. Glöm inte att njuta av den vackra vyn med sol, vind och vatten. Med havets glittrande vågor till vänster och vår mäktiga fästning rakt framför spurtar du på väg in mot avslutningen i Societetsparken.

Välkommen i mål! Här väntar måltid, mingel och dusch. Nästa år kan det säkert bli HALVAN som ska utmanas, eller!?

Någon timme efter start räknar vi med att de första KVARTARNA spurtar in under målskynket i societetsparken.

Var säker på att det jublas och applåderas i Societetsparken vid samtliga målgångar från tidig förmiddag till långt in på seneftermiddagen.

 

Observera att banbeskrivningen kan komma att ändras ända fram till start.

KLASSER OCH ANMÄLNINGSAVGIFTER BST 25km
KlassAvgift
1/10 – 12/6
Avgift
13/6 – 21/8
Avgift vid
Efteranmälan
Efteranmälan på platsBeskrivning
Damer Motion325 kr375 kr575 kr625 krMotionsklass öppen för alla damer. Vi rekommenderad dock att du under kalenderåret fyller lägst 11 år!
Herrar Motion325 kr375 kr575 kr625 krMotionsklass öppen för alla herrar. Vi rekommenderad dock att du under kalenderåret fyller lägst 11 år!
Pojkar Motion175 kr225 kr425 kr475 krMotionsklass för pojkar som under kalenderåret fyller 11 – 16 år.
Flickor Motion175 kr225 kr425 kr475 krMotionsklass för flickor som under kalenderåret fyller 11 – 16 år.

 

Höjdprofil BST 25km

Totalt antal höjdmeter för BST30 är 191 meter.

Karta

Använd menyn uppe i vänstra hörnet för att tända och släcka olika lager i kartan nedan. Den gröna sträckningen är BST 25km, den blå sträckningen är BST50km, den röda sträckningen är 75km och den svarta är BST100km. Du kan lätt zooma in och ut med hjälp av musen. Du kan också få en större karta genom att klicka på symbolen för större karta i högra övre hörnet.

BST avgörs till stora delar på privat mark och på vissa partier i naturreservat där länsstyrelsen givit dispens. Det betyder att alla ska följa uppsatta skyltar och reservatsregler vid träning och tävling. Ingen nedskräpning får förekomma och kom ihåg att vi är gäster i naturen.

 


Genom att vi alla visar respekt och följer regler och förordningar kan vi genomföra BST även i fortsättningen!