BOCKSTENSTUREN 2020 är inställd

Välkommen 2021!

BOCKSTENSTUREN 2020 är inställd

Välkommen 2021!

BOCKSTENSTUREN 2020 är inställd

Välkommen 2021!

BOCKSTENSTUREN 2020 är inställd

Välkommen 2021!

Vi mountainbike!

Förra året gjorde vi ett försök med fyra separerade starter för att minimera antalet omkörningar ute på banan mellan åkare i olika klasser. Sträckningen passerar genom flera skogspartier på stigar och cykelbanor ut genom Varberg. Mer mountainbike redan från början alltså. Vi snickrar nu på hur vi kan lösa det ännu bättre inför 2020.

Långloppscupen

Vi ingår i långloppscupen

– och är återigen sista deltävling!

 Välkommen till säsongens långloppsupplevelser! Vid åtta tillfällen och för tjugonde året i rad drar vi till skogs. För många är våra lopp inspirerande utmaningar och styrkeprov. För andra handlar det mer om spännande upplevelser och nya erfarenheter. Häng på, cykla och gå i mål du också!

 

BST 100 km

Max 650 deltagare (2019: 595 anmälda)

Notera att BST 100km är den enda distansen för herrklasserna som ingår i Långloppscupen! 

Den längsta och tuffaste utmaningen vi har i Bockstensturen.

BST 100km är vår längsta och därmed också den tuffaste distansen. Den tar dig genom stora delar av Varbergs kommun men med fokus på Åkullas fantastiska bokskogar. Starten sker under lördag förmiddag vid foten av ståtliga Varbergs fästning. På din resa från start till mål får du vara med om det mesta man kan tänkas få uppleva på en MTB-cykel.
Välkommen till en riktig utmaning!

BST 75 km

Max 450 deltagare (2019: 397 anmälda)
Notera att BST 75 km är den enda distansen för damklasserna som ingår i Långloppscupen! 

Något kortare, lite mindre kuperad och inte fullt så tuff men ändå en riktig mtb-utmaning.

Nytt för 2020 är att tävling Damer kommer att avgöras på 75:an. Efter en enkätundersökning bland alla tävlingstjejer (2019) har vi beslutat att 2020 låta tävlingstjejerna avgöra sina klasser i LLC på BST75. Detta betyder också att de kommer att få en egen start ett antal minuter före motionärerna på samma sträcka. Tjejerna kommer förhoppningsvis att på detta sett bli mer uppmärksammade och lättare ha koll på sina konkurrenter. Naturligtvis kan de tjejer som vill cykla BST100 även fortsättningsvis göra det men då i dam-motionsklassen.

Sträckan BST75 passar perfekt för dig som vill ha en något kortare, lite mindre kuperad och aningen enklare utmaning än den riktigt tuffa BST100. Dock har 75:an alla ingredienser som hör till ett riktigt MTB-lopp. Sträckan passar utmärkt för alla Vasaloppscyklister där ju formtoppen i högsta grad ”lever”, men också för dem som vill ta ett lagom kliv upp från den klassiska Halvan. 75:an har blivit väldigt populär bland allt ”typer” av cyklister. Inte alltför tuff men heller inte alls enkel och dessutom tillräckligt lång för att vara en riktig utmaning.

BST 50km (Halvan)

Max 550 deltagare (2019: 497 anmälda)

 

En lättåkt och snabb tur med en och annan klurighet.

En lagom distans för ungdomar (från 13 år) som gillar mountainbike (Tävlingsklasser är: P, F 13-14 år och P, F 15-16 år). och för dig som inte cyklat så mycket men ändå vill testa ett riktigt MTB-lopp om än lite kortare, lite enklare och lite snabbare. Med bland annat ”egen” start och och några nya stigpartier har ”Halvan” har vuxit och blivit näst intill ”vuxen” genom att den nu innehåller ännu fler omtyckta stigpartier och korta tekniska bitar.

BST 25 km (Kvarten)

Max 350 deltagare (2019: 277 anmälda)

 

Alla kan delta i Bockstensturen!

BST30 blir BST25 eller som vi säger ”KVARTEN”. Lika mycket MTB som 2019 års succébana! Vi har tagit bort några gärdesvägar och ”tightat” till sträckningen något. Nu passar den perfekt in i övriga BST-familjen.

BST 25km är vår kortaste distans. Passar ungdomar (för de ungdomar som vill tävla finns klasserna: P, F 11-12 år) och dig som vill prova ett MTB-lopp för första gången eller helt enkelt tycker att 2,5 mil är en lagom lång sträcka. Terrängen är relativt enkel och risken/chansen att Du blir ”MTB-frälst” på kuppen är överhängande. Vågar Du anta den utmaningen?

Lilla BST!

MTB-lopp för alla barn mellan 0 och 10/11 år.

Nytt i år för det mycket uppskattade arrangemanget är att alla som anmält sig i tid erhåller nummerlappar med eget namn (samma som för övriga BST).

Lilla BST är ett arrangemang för alla barn mellan 0 och 10/11 år. Det går av stapeln alldeles i närheten av övriga starter på BST nämligen vid Simstadion just söder om Södra fästningshörnan. Det finns 3 grupper att välja på: 1) Nybörjare 0-7 år (där vuxen kan springa med för hjälp och stöd), 2) Nybörjare 8-10 år och 3) en grupp för de tjejer och killar med MTB-vana och som vill cykla en något längre och lite mer utmanande bana.

Hitta Hit!

Start och mål sker i centrala Varberg precis vid havet i de vackra omgivningarna kring
Varbergs fästning och Societetsparken.

Nummerlappsutdelning

Nummerlappsutdelning

START ALLA KLASSER

START

Övernatta

Besök www.visitvarberg.se för att hitta detaljerad information om de olika boendeanläggningarna, och ring Varbergs turistinformation (tel. 0340-86800) för ytterligare info och tips. Dock görs inga bokningar via turistinformationen.

Parkera

Varbergs kommun har generösa parkeringsvillkor och tillämpar parkeringsskiva (P-skiva), vilket innebär att det är gratis att parkera på kommunala parkeringar. Har du inte en parkeringskiva går det att köpa på turistbyrån eller i andra affärer för 20kr. Längsta uppställningstid är i allmänhet 24 timmar. På vissa ställen är det kort parkeringstid. Det gäller särskilt i centrum, där det oftast krävs parkeringsskiva på platser som är tidsbegränsade 1-4 timmar.

Klicka på länken nedan för att se en karta över alla parkeringar i Varberg.
Det är framförallt de grönmarkerade parkeringarna som du ska titta efter (dygnsparkering).

Parkeringskarta 

Våra Sponsorer

 

Vill du också vara med och sponsra? Kontakta oss!